Foto: La Luuz

Pilot-versie zomerfestival MOVE THE CITY smaakt naar meer

15 jul 2022

Het splinternieuwe zomerfestival MOVE THE CITY kende 8 t/m 10 juli een succesvolle, kleinschalige pilot-versie middenin in en om winkelcentrum De Mare. Het festival wist met theater, workshops, concerten en meer in een ontspannen setting zo’n 2000 bezoekers te verrassen.

 

Kinderen smulden van een circusvoorstelling in de lucht en konden daarna zelf aan de slag met een hoelahoep-workshop. Op het ontmoetingsplein werd winkelend publiek verrast met concerten van singer-songwriters. Op verborgen plekjes in het groen vonden theatervoorstellingen en muziekoptredens plaats en met workshops als graffiti en ‘trommel met rommel’ konden kids lekker zelf aan de slag. Veel bekijks trok ook de expositie van oude archieffoto’s van De Mare.

 

Met MOVE THE CITY bundelen de culturele instellingen uit de binnenstad hun krachten en trekken ze jaarlijks een andere wijk in Alkmaar in voor een laagdrempelig festival boordevol ontmoetingen. MOVE THE CITY is een project van Karavaan, TAQA Theater de Vest, Filmhuis Alkmaar, Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard, Poppodium Victorie, Regionaal Archief Alkmaar, Kunstuitleen Alkmaar en Artiance. En wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar.
In 2023 vindt MOVE THE CITY plaats van 14 t/m 16 juli.

 

Kijk je mee met de After Movie van MOVE THE CITY 2022?

 

Foto: Keith Montgomery
Foto: La Luuz
Foto: Keith Montgomery

Laatste nieuws

Pilot-versie zomerfestival MOVE THE CITY smaakt naar meer
15 jul 2022
Het splinternieuwe zomerfestival MOVE THE CITY kende 8 t/m 10 juli een succesvolle, kleinschalige pilot-versie middenin in en om..
Culturele instellingen trekken met MOVE THE CITY de wijk in
23 jun 2022
Er komt een splinternieuw festival in Alkmaar: MOVE THE CITY. In dit jaarlijks terugkerende festival bundelen de culturele instellingen..
MOVE THE CITY in aantocht..
17 mei 2022
Maak je klaar voor een splinternieuw festival 8 t/m 10 juli 2022!..

Move the city is een project van:

Mogelijk gemaakt door:

Links
Contact

Stichting Uit in Alkmaar
Gasthuisstraat 2
1811 KC Alkmaar

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over MOVE THE CITY? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

© 2022 MOVE THE CITY