Foto: Keith Montgomery

Festival MOVE THE CITY maakt locaties voor aankomende 5 jaar bekend

06 sep 2023

In het festival MOVE THE CITY bundelen de culturele instellingen uit de binnenstad hun krachten en trekken ze samen de wijk in voor een weekend vol theater, workshops, kunst, muziek en ontmoetingen. MOVE THE CITY is een festival dat elk jaar in een ander deel van Alkmaar neerstrijkt. Welke wijken de komende jaren op de agenda staan werd door wethouder Anjo van de Ven 6 september besloten middels een ludieke loting in het AZ-stadion.

 

Met een knipoog naar de voetballotingen, legde de wethouder samen met Stichting Uit in Alkmaar de locatie van MOVE THE CITY voor de komende vijf jaar vast door het trekken van de – in de voetbalwereld bekende – balletjes. De elf wijken van gemeente Alkmaar maakte kans om aankomende jaren het stralende middelpunt van het zomerfestival te zijn.

 

Anjo van de Ven benadrukte voorafgaand aan de trekking het unieke karakter van MOVE THE CITY en is blij met dit initiatief van de culturele instellingen: “Heel goed dat er weer een festival de wijken ingaat. En in deze setting komt de uitspraak van Johan Cruijff bij me op: ‘soms moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt’.”

 

De eerste wijk die wethouder Van de Ven werd onthulde was Overdie, hier zal het festival in 2024 plaatsvinden. In 2025, 2026, 2027 en 2028 is dat respectievelijk Graft / De Rijp, Alkmaar West, Alkmaar Zuid en Huiswaard.

 

MOVE THE CITY is een gratis toegankelijk festival, aankomende 2023 editie is 15 t/m 17 september in De Mare.

Laatste nieuws

Alkmaars festival MOVE THE CITY in aantocht
13 mei 2024
Het gratis zomerfestival MOVE THE CITY is weer in aantocht. In dit jaarlijks terugkerende festival geven de culturele instellingen..
Move the City sluit festivalseizoen af met zonnige editie
18 sep 2023
Move the City landde 15 t/m 17 september in en om winkelcentrum De Mare in Alkmaar. Het festival wist..
Festival MOVE THE CITY maakt locaties voor aankomende 5 jaar bekend
06 sep 2023
In het festival MOVE THE CITY bundelen de culturele instellingen uit de binnenstad hun krachten en trekken ze samen..

Move the city is een project van:

Mogelijk gemaakt door:

Links
Contact

Stichting Uit in Alkmaar
Gasthuisstraat 2
1811 KC Alkmaar

Nieuwsbrief

Wil je weten wanneer en waar de volgende editie van MOVE THE CITY is? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

© 2022 MOVE THE CITY