Culturele instellingen trekken met MOVE THE CITY de wijk in

23 jun 2022

Er komt een splinternieuw festival in Alkmaar: MOVE THE CITY. In dit jaarlijks terugkerende festival bundelen de culturele instellingen uit de binnenstad hun krachten en trekken samen de wijk in voor een weekend vol theater, workshops, kunst, muziek en ontmoetingen. MOVE THE CITY is een zomerfestival dat elk jaar in een ander deel van Alkmaar neerstrijkt. Dit jaar gaat het festival een eerste ontmoeting aan met De Mare. Deze pilot-versie vindt plaats van 8 t/m 10 juli 2022.

 

Met MOVE THE CITY kun je lekker meedoen of gewoon kijken en er is programma voor jong en oud. Deze pilot-versie kun je onder andere proeven aan circus, korte familievoorstellingen, huiskamertours met muzikale verrassingen, een vertelling gebaseerd op Rembrandt’s schilderij De Vaandeldrager, kleine exposities en kinderworkshops.

 

Huiskamers gezocht
Voor de huiskamertours is MOVE THE CITY nog op zoek naar een paar huiskamers rondom winkelcentrum De Mare. Lijkt het je leuk om jouw woonkamer om te toveren tot podium en heb je altijd al een artiest tussen de schuifdeuren gewild? Meld je dan aan via info@movethecity.nl. Wie weet komen we bij jou spelen!

 

De eerste aanzet van MOVE THE CITY is 8 t/m 10 juli in winkelcentrum De Mare. Vrijdag 8 juli van 18:00 – 22:00, zaterdag 9 en zondag 10 juli van 12:00 – 18:00.
MOVE THE CITY is gratis toegankelijk, voor sommige onderdelen betaal je een kleine prijs. Info en tickets op movethecity.nl. MOVE THE CITY is een project van Karavaan, Theater de Vest, Filmhuis Alkmaar, Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard, Poppodium Victorie, Regionaal Archief Alkmaar, Kunstuitleen Alkmaar en Artiance. En wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar.

Laatste nieuws

Alkmaars festival MOVE THE CITY in aantocht
13 mei 2024
Het gratis zomerfestival MOVE THE CITY is weer in aantocht. In dit jaarlijks terugkerende festival geven de culturele instellingen..
Move the City sluit festivalseizoen af met zonnige editie
18 sep 2023
Move the City landde 15 t/m 17 september in en om winkelcentrum De Mare in Alkmaar. Het festival wist..
Festival MOVE THE CITY maakt locaties voor aankomende 5 jaar bekend
06 sep 2023
In het festival MOVE THE CITY bundelen de culturele instellingen uit de binnenstad hun krachten en trekken ze samen..

Move the city is een project van:

Mogelijk gemaakt door:

Links
Contact

Stichting Uit in Alkmaar
Gasthuisstraat 2
1811 KC Alkmaar

Nieuwsbrief

Wil je weten wanneer en waar de volgende editie van MOVE THE CITY is? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

© 2022 MOVE THE CITY