Foto: Keith Montgomery

Alkmaars zomerfestival MOVE THE CITY komt eraan

24 jun 2024

Het gratis zomerfestival MOVE THE CITY komt eraan. In dit jaarlijks terugkerende festival geven de culturele instellingen uit de binnenstad een Alkmaarse wijk een weekend vol theater, workshops, kunst, muziek en ontmoetingen cadeau. Ook maakt en presenteert de buurt samen met het festival verrassend programma. Dit jaar strijkt MOVE THE CITY van 5 t/m 7 juli neer in de wijk Nieuw Overdie.

 

De vrijdagavond van MOVE THE CITY staat in het teken van de onthulling van een flathoge muurschildering gecombineerd met een sfeervolle buurtpicknick. Het 26-meter hoge kunstwerk is onderdeel van het landelijke initiatief Museum Murals.

 

De zaterdag is de bomvolle festivaldag, met workshops als graffiti of gifjes maken, een popup bioscoop in het buurthuis, cabaret en wereldmuziek, een kunstexpositie in de moskee, voorlezen en knutselen voor kinderen, een markt en nog veel meer te zien en te doen.

 

Op zondag presenteert de wijk zichzelf met onder andere zelfportretten uit Overdie, voorlezen in verschillende talen en een cultuurmarkt met een modeshow waarin te zien hoe verschillende culturen een trouwerij vieren. Kortom: genoeg te zien en te beleven voor alle leeftijden.

 

MOVE THE CITY is gratis toegankelijk festival van 5 t/m 7 juli rondom buurthuis Overdie Ontmoet. Openingstijden zijn vrijdag 18:00 – 22:30, zaterdag 13:00 – 22:00 en zondag 11:00 – 17:00 uur.

 

MOVE THE CITY is een project van Karavaan, Theater de Vest, Filmhuis Alkmaar, Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard, Poppodium Victorie, Regionaal Archief Alkmaar, Kunstuitleen Alkmaar en Artiance. En wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar en het Victoriefonds.

Laatste nieuws

Festival Move the City in Overdie mondt uit in een groot feest
11 jul 2024
Move the City landde 5 t/m 7 juli middenin de wijk Nieuw Overdie in Alkmaar. Het festival maakte er..
Alkmaars zomerfestival MOVE THE CITY komt eraan
24 jun 2024
Het gratis zomerfestival MOVE THE CITY komt eraan. In dit jaarlijks terugkerende festival geven de culturele instellingen uit de..
Alkmaars festival MOVE THE CITY in aantocht
13 mei 2024
Het gratis zomerfestival MOVE THE CITY is weer in aantocht. In dit jaarlijks terugkerende festival geven de culturele instellingen..

Move the city is een project van:

Mogelijk gemaakt door:

Links
Contact

Stichting Uit in Alkmaar
Gasthuisstraat 2
1811 KC Alkmaar

Nieuwsbrief

Wil je weten wanneer en waar de volgende editie van MOVE THE CITY is? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

© 2024 MOVE THE CITY