Voorstelling

Rembrandts Vaandeldrager

8 & 9 Juli 2022
“Ontdek de mens achter de kunstenaar Rembrandt en volg zijn levensweg van jongen tot oude man. Als 12-jarig jongetje doet Rembrandt al niets liever dan tekenen, als 20-jarige schildert hij zoals nog niemand eerder had gedaan: krassend in de verf. Hij trekt naar het bruisende Amsterdam en kijkt zijn ogen uit, zoekt en vindt kansen, maakt een vliegende start als portretschilder van de jetset, en valt net zo diep…In deze vertelling beleef je wat Rembrandt beleefde en leer je begrijpen wat hem tot de kunstenaar maakte die nog steeds zoveel mensen inspireert. Jou misschien ook?”

5,00

Informatie

Het onlangs door de Nederlandse Staat aangekochte werk ‘De Vaandeldrager’ van Rembrandt gaat – alvorens het een blijvende plek krijgt in de eregalerij van het Rijksmuseum in Amsterdam – op tournee langs de twaalf provincies. Stedelijk Museum Alkmaar is geselecteerd als exclusieve locatie voor de provincie Noord-Holland. Het belangrijke werk is hier in de maand juli te bewonderen. Alkmaar haalt daarmee een meesterwerk van wereldniveau naar de stad.

 

Tijdens MOVE THE CITY ontdek je de mens achter de kunstenaar Rembrandt en volg zijn levensweg van jongen tot oude man. Als 12-jarig jongetje doet Rembrandt al niets liever dan tekenen, als 20-jarige schildert hij zoals nog niemand eerder had gedaan: krassend in de verf. Hij trekt naar het bruisende Amsterdam en kijkt zijn ogen uit, zoekt en vindt kansen, maakt een vliegende start als portretschilder van de jetset, en valt net zo diep…

 

In deze vertelling beleef je wat Rembrandt beleefde en leer je begrijpen wat hem tot de kunstenaar maakte die nog steeds zoveel mensen inspireert. Jou misschien ook?

 

Verteller: Lisa de Rooy

Een programma van:

Stedelijk Museum Alkmaar

Datum & Tijden

8 JULI 2022 | 19:30
9 JULI 2022 | 14.00 EN 16.30
LEEFTIJD: vanaf 8 jaar
DUUR: 75 minuten
(incl. wandeling naar locatie)
LOCATIE:
startpunt / meetingpoint >
voor brasserie De Mare, Europaboulevard 421a, Alkmaar

Ook op move the city

Concert

Pleinconcerten

8, 9 & 10 Juli 2022
“Middenin in winkelcentrum De Mare strijken tijdens MOVE THE CITY steengoede singer songwriters neer die jou verrassen met de meest heerlijke muziek.”..

Door:

Podium Victorie

, TAQA Theater de Vest

Cinema Caravan

9 Juli 2022
“Stap in onze caravan en waan je in een heuse mini-bioscoop!”..

Door:

Filmhuis Alkmaar

Voorstelling

Wat nou oud

10 Juli 2022
“In Wat nou oud? Worden twee gepensioneerde acteurs nog één keer gevraagd een optreden te verzorgen in een succesvolle, snelle talkshow die dagelijks op..

Door:

Karavaan

Move the city is een project van:

Mogelijk gemaakt door:

Links
Contact

Stichting Uit in Alkmaar
Gasthuisstraat 2
1811 KC Alkmaar

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over MOVE THE CITY? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

© 2022 MOVE THE CITY