Voorstelling

Geranium Goeroes

16 en 17 sept
“Een over de top, muzikale en bovenal beeldende voorstelling over grenzeloos dromen ineen verzorgingstehuis. Een dans met scootmobiels, bingo op het balkon, een lied, als ode aande steunkous want die houdt mij op de been. En wie woont eigenlijk op nummer 37, waar de gordijnen al weken gesloten zijn?”

Gratis

Informatie

Over-de-top balkon theater over Hiphop oma’s en nieuwe tegelwijsheden

Als het publiek een koptelefoon krijgt aangereikt, worden ze meegezogen in een filmische theaterbeleving van wat anders zo normaal lijkt.
Over de binnenplaats van een verzorgingstehuis schalt een intercom:
Mevrouw Jansen. Ik herhaal: mevrouw Jansen van nummer 88. Wilt u zich melden bij de balie? Er is een pallet steunkousen voor u afgeleverd..

Uit de roldeur loopt iemand, die haar haar in het folie heeft. Het is net geverfd, en ze steekt een belinda-sigaret op. Naast haar zit iemand die slaapt in haar rolstoel. Ze is nog steeds niet opgehaald door de taxiservice. Uit een open raam, klinkt een tv die aanstaat; het Max boodschappenspel.. onmiskenbaar. Iemand van de zorg rijdt met een rolkar met koffie langs enkele ouderen die buiten in de zon zitten. Vanuit een raam valt een vuilniszak naar beneden. Achter de ramen ontstaat er een choreografie van ramenlappende bewoners. Er klinkt gezang;

 

de dag vandaag
lijkt langer als gister
morgen lijkt
nog mijlenver
van nu

Het is nooit te laat
nee nimmer nooit te laat
Dat ik mijn geraniums laat groeien
ik mijn leven op laat bloeien
die dag is vandaag
die is nu.

 

Het dagelijks leven van een verzorgingshuis, transformeert in een theatraal schouwspel:
Jongeren in de leeftijd 14-21 gaan met de ouderen van nu in gesprek en ontdekken samen de verschillen maar ook zeker de gelijken tussen hun generaties. Want, worden zij beide nog wel gehoord? De wereld van ouderen wordt steeds kleiner, terwijl die van jongeren steeds groter wordt. Waarom kunnen we niet dromen zoals we dat als kind deden? Om zonder filter te kunnen denken over wat we zouden willen?

Een programma van:

Karavaan

Artiance

Datum & Tijden

16 en 17 SEPT 2023 | tijden volgen
DUUR: 30 minuten
LOCATIE:
Zorgcentrum Rekerheem
Hof van Luxemburg 63, Alkmaar

Ook op move the city

Aanschuifdiner

15 sept
“Tijdens de pleinconcerten van MOVE THE CITY dekken wij een lange dinertafel en ben je zomaar onderdeel van een heerlijk aanschuifdiner!”..

Door:

Move The City

Voorstelling

Klapstoelkabaret

16 sept
“Tijdens MOVE THE CITY creëren we een pop-up buitenpodium voor cabaret en kleinkunst. Neem je klapstoel mee en geniet van live theater!”..

Door:

Theater de Vest

Voorstelling

Circusvoorstelling

16 sept
“Net als vorige editie toveren we weer een heerlijke en adembenemende circusvoorstelling uit de hoge hoed! Middenin het winkelcentrum kijk je je ogen uit..

Door:

Karavaan

Move the city is een project van:

Mogelijk gemaakt door:

Links
Contact

Stichting Uit in Alkmaar
Gasthuisstraat 2
1811 KC Alkmaar

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over MOVE THE CITY? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

© 2022 MOVE THE CITY